Доказателството за успех са щастливите клиенти – Екатерина Ризова

Интервю за womanvibe.bg

Да стартираш бизнес не е никак лека задача. Мнозина се провалят още през първата година. Но да се противопоставиш ли на шансовете, да работиш това, което обичаш? По този въпрос днешната ни гостенка има какво да ни каже. За преследването на мечтата, търпението, рисковете раговаряме с Екатерина Ризова от KAVA Health and Beauty.

Здравей, моля те представи себе си, с какво се занимаваш, как сърцето ти манифестира пред света?

Казвам се Екатерина Ризова – по професия съм кинезитерапевт. Занимавам се с кинези-терапия и козметика вече 20 години и няма нищо по-хубаво от това да работиш това, което обичаш. Благодарна съм за възможността още първите години след завършване на висшето си образование да стартирам свой бизнес, който развивам с много любов и до днес. Както всяко начало и за мен не беше лесно, но най-важното е човек да не се страхува и да поема рискове, защото в противен случай би изпуснал много ценни мигове и дарове.

Твоята работа е важна защото…

Моята работа е ежедневно приказно пътешествие и е огледало на самата мен. Възможността да помагам на хората, да творя красота и да ги правя щастливи… какво по-хубаво от това!

Нека делата ти бъдат такива, каквито искаш да си спомняш в края на живота си.

– мой любим цитат от Марк Аврелий. В крайна сметка не е важно колко пари, коли или къщи сме имали, а дали сме водили щастлив живот и на колко хора сме помогнали.

Като предприемач и творец, на кой в бизнеса се възхищаваш и защо?

В бизнеса се възхищавам на всички, които са били упорити да следват желанията си и търпеливи да посрещнат чудесата след това, без да загубят същността и богатата си душевност по пътя.

Какво е значението на бизнес с душа за теб?

Бизнес правим с хора и за мен най-важно е отношението с тях, към тях. Това е и бизнес с душа – на първо място стои уважението помежду ни.

Тук ще цитирам Хенри Форд:

Да се съберем заедно е начало. Да останем заедно е прогрес. Да работим заедно е успех.

Какво създаваш? Кое те мотивира?

Аз съм творец на красота и здраве. И през годините най-голямото доказателство за успех са били щастливите ми клиенти, които са и моята мотивация да уча нови неща и да се развивам постоянно. Тяхната усмивка на излизане от салона е най-големият приз за добре свършена работа.

Иначе, в бизнеса, за мен важно е да си поставям постижими цели и задачи, да съм ефективна, да работя ежедневно и върху себе си, да се уча, което е свързано и с много лична мотивация, идваща от факта, че работя това, което обичам.

Каква искаше да станеш като малко момиченце?

Като дете мечтаех да съм стоматолог. По цял ден лекувах зъбите на куклите. Може би донякъде съм изпълнила мечтата си, защото и днес се занимавам с медицина.

Как пазиш връзката си с най-близките си, докато си толкова отдадена на работата?

Моето семейство винаги е било до мен и ме е подкрепяло и мотивирало, вярвали са в мен, дори когато съм имала колебания… все пак съм зодия Везни, а на Везните това доста често ни се случва 🙂

Искрено се надявам да съм добър пример за дъщеря ми и да я вдъхновявам с любовта, с която работя. Защото ако всички влагаме любов в това, което правим и се стремим да бъдем по-добри и състрадателни хора, света би бил рай.

Каква е твоята бизнес философия?

Бъди такъв, какъвто си и преди всичко добър човек и не позволявай на никого да те спре от реализирането на собствените ти желания и мечти.

***

Leave a Comment